El desè aniversari de Suara Cooperativa va apropar el debat sobre l’ètica al servei de les organitzacions amb tres jornades de debat que es van celebrar durant el mes de juny a Lleida, Amposta i Girona, amb experts i experiències pràctiques.

A Lleida, l’acte va estar encapçalar per la conferència “L’ètica a les organitzacions”, a càrrec de Xavier Pelegrí, professor de serveis socials a la Universitat de Lleida. Va comptar també amb les experiències d’Anna Piñol, del departament de Benestar Social a l’Ajuntament de Lleida, Toñi Segura (Sant Joan de Déu i Federació Allem), Ester Temprado (Associació Acudam i Federació Allem) i Susanna Benabarre (Suara Cooperativa).

A Amposta, la ponència va anar a càrrec del Comitè d’ètica d’Investigació de la Universitat Ramon Llull, Jesús Vilar, acompanyat de les experiències d’Apasa (Núria Ferrer), Atzavara-Arrels (Daniela Mansilla) i Suara Cooperativa (Maite Mauricio).

Finalment, a Girona, la xerrada inicial va anar a càrrec del membre del Comitè d’Ètica Aplicada als Serveis Socials de Catalunya, Joan Canimas. Les experiències recollides van ser les del Consell Comarcal de l’Alt Empordà (Glòria Pla), l’Hospital Josep Trueta (Pilar Galeas) i Suara Cooperativa (Mercè Busquets).

Amb la inclusió explícita de l’ètica als estatuts, Suara mostra  la ferma voluntat que l’ètica no és una qüestió conjuntural, un instrument del que podem prescindir quan no es donin les circumstàncies adients, sinó que estem decidits i decidides a que sigui una característica inequívoca present i futura de la manera d’entendre la nostra activitat i de la nostra forma de relacionar-nos amb els altres i amb el nostre entorn.