Editar menys llibres per fer-los créixer més i que arribin a més lectors. Aquest és el repte que l’editorial Som Ara Llibres ha entomat durant el 2018 i l’estratègia ha tingut bon resultat: més de 70.000 exemplars venuts en total amb deu de les vint novetats que l’editorial ha publicat enguany. Aquestes novetats són:

  • “Dies que duraran anys”, de Jordi Borràs – 6a edició
  • “Per la llibertat, DDAA” – 4a edició
  • “La novel·la de Sant Jordi”, de Màrius Serra
  • “La bruixa”, de Camilla Läckberg – 3a edició
  • “Nou homenatge a Catalunya”, de Vicent Partal – 4a edició
  • “España quedo atrás”, de Ramón Cotarelo – 3a edició
  • “El risc més gran”, de Laura Pinyol – 3a edició
  • “Quan surt la reclusa”, de Fred Vargas – 3a edició
  • “Direm nosaltres”, de Roc Casagran – 2a edició
  • “Xina fast forward”, de Sergi Vicente – 2a edició

Som Ara Llibres ha aconseguit superar les expectatives de venda de tots aquests títols en els primers sis mesos de l’any. Les múltiples reimpressions de la majoria d’aquestes obres i el fet que moltes d’elles han ocupat durant setmanes les primeres posicions dels rànquings de llibres més venuts demostren la solidesa del projecte editorial.

L’objectiu del seu equip per la segona meitat de l’any és seguir fent arribar aquests títols a nous lectors, al mateix temps que oferir novetats igual d’engrescadores. En aquest sentit, figuren entre les propostes de tardor noms com Kilian Jornet, Maria Escalas, Toni Morrison (Premi Nobel de Literatura) i Anna Punsoda (Premi Roc Boronat), entre altres.

Tal com van remarcar el director editorial Joan Carles Girbés i l’editor Miquel Adam en el marc de la celebració del desè aniversari del segell de ficció Amsterdam, “volem ser una editorial mitjana i cooperativa del segle XXI: ambiciosa, arriscada, entregada a la cultura d’aquest país, però rendible”. I ho estan aconseguint.