montaje-graduaciones2018_1Els passats 16, 17 i 18 de juny van tenir lloc els actes de graduació de la promoció 2018 del graduats Blanquera-URL. Els actes van ser presidits pel Dr.Andreu Ibarz, director general de Blanquerna-URL i pel Dr. Salvador Pié, president de Blanquerna-URL.

Eva Bach, pedagoga, mestra i escriptora i Marta Carranza, comissionada d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, van ser les padrines dels actes de graduació de les diferents promocions de Psicologia, Educació, CAFE i Logopèdia. Bach va dedicar el seu emotiu discurs a enumerar una sèrie de setze paraules “imprescindibles per fer bonica l’educació” perquè els futurs mestres les tinguin sempre presents. Paraules com somni, tresor, llum, confiança, aprendre, esperança, empatia, emoció i compromís. Bach va elogiar l’ofici de mestre dient que “és una gran sort dedicar-nos a l’educació. L’esperança no és la convicció que una cosa sortirà bé, sinó la certesa que fer una cosa té sentit”.

Per la seva banda, Marta Carranza, va aconsellar, d’una manera molt personal, que visquessin amb intensitat el moment simbòlic que estaven vivint i el futur que els esperava, tot recordant que la vida professional pot donar moltes voltes i que la formació no s’acaba mai.

El fundador i president de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, va ser el padrí de la 23a promoció de titulats en Infermeria i Fisioteràpia i de la 13a promoció de titulats en Nutrició Humana i Dietètica. Camps en el seu discurs va recordar que al llarg de la seva vida professional ha estat moltes vegades en contacte amb la mort, però també molt a prop de la vida. “Això és el que segurament em va fer també mudar-me a Lesbos el setembre de 2015 i crear Proactiva Open Arms, ja que no té sentit que tantes persones perdin la vida si hi podem fer alguna cosa”.

Per la seva banda, el periodista i escriptor, John Carlin, va apadrinar la 3a promoció del grau de Relacions Internacionals i la 21a dels graus en Comunicació. Carlin va aprofitar el seu discurs per recordar la sort i els privilegis de la generació de joves, la sort de molts d’ells d’haver nascut a Barcelona, per exemple, i el privilegi de poder-se dedicar, com ell, a un ofici que estima “Sense la publicitat, el periodisme és un hobby, i ja no parlem de les relacions públiques”.