dia-internacionalEl 7 de juliol es va celebrar el Dia Internacional de les Cooperatives que, des de 1995, commemora el centenari de la creació de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) a Londres. Aquesta organització aglutina cooperatives de 100 països que compten amb un total de 700 milions de membres.

A Catalunya el 2018 la campanya va comptar amb el lema “Societats sostenibles mitjançant la cooperació”, i va voler mostrar al món que és possible créixer amb democràcia, equitat i justícia social.

La Comunitat Minera Olesana es va sumar un any més a la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives, coincidint aquest 2018 amb la commemoració dels seus 150 anys d’història. Precisament, un dels principals objectius de la CMO ha estat i és la sostenibilitat, i any rere any millora el seu servei i les seves infraestructures per disposar de procediments més eficients, sostenibles i respectuosos amb el seu entorn. Com a exemple d’aquest objectiu està la dada de consum, que en els darrers 25 anys ha evolucionat dels 174 litres per habitant al dia als 108 actuals.

Les xifres  de les Cooperatives de consum l’any 2017 varen ser: 2.000.463 persones sòcies  consumidores i/o usuàries, 5.183  socis de treball i una facturació de 737 milions d’euros.

A Catalunya hi ha més de 4.000 cooperatives que contribueixen a construir una societats més sostenible, fomenten el consum i la producció sostenibles així com estan presents en tots els sectors empresarials i del tercer sector representant  el 2,2 del PIB català.