Abacus_juliol_armesAbacus cooperativa ha presentat la campanya “Adéu a les armes”, que té com a objectiu fomentar espais de joc lliures de joguines bèl·liques per gaudir de l’estiu prenent consciència del joc dels més petits. Amb aquesta iniciativa es pretén posar en el centre del debat social la necessitat d’eliminar del joc les referències a actes violents, com les guerres i els conflictes bèl·lics, a les armes o a conceptes negatius com la venjança.

Abacus cooperativa, en línia amb el seu compromís social, ha apostat per una acció que comptés amb la sensibilització de socis i consumidors quant al valor educatiu de la joguina, en aquest cas fent èmfasi en la compra de joguines allunyades del joc violent per gaudir de l’estiu amb joguines divertides i creatives. Com a alternativa a les joguines bèl·liques Abacus proposa una selecció de joguines d’aigua per jugar a l’aire lliure, així com múltiples opcions per afavorir el joc simbòlic amb la família i l’entorn.

La campanya “Adéu a les armes” col·labora amb la iniciativa d’UNICEF “Regal Blau” facilitant un espai amic dels infants i material escolar a 200 nens i nenes de la República Centre Africana i així evitar que esdevinguin soldats i complir així amb la Convenció de Drets del Nen de les Nacions Unides, que reconeix l’educació i la formació dels menors basada en el respecte dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals.

Segons Maravillas Rojo, presidenta d’Abacus cooperativa, amb aquesta acció “el joc ha de contribuir a aportar valors als nostres infants, i les armes, fins i tot una pistola d’aigua, simbolitzen actituds violentes. Tots som responsables de garantir a nens i nenes un joc lliure de violència”. En aquest sentit Rojo ha remarcat la importància d’aportar “continguts, consells i arguments per gaudir d’una experiència lúdica responsable i allunyada dels aspectes més negatius de la societat”.

Amb “Adéu a les armes” es reforça l’aposta que Abacus cooperativa iniciava el passat Nadal amb “La joguina que no existeix”, una campanya que centrava el debat entorn els rols socials i de gènere a l’hora de jugar.