La seu de la Comunitat Minera Olesana va acollir una nova jornada de la Taula Territorial Ateneu del Baix Llobregat, a la qual també hi van participar altres cooperatives del Grup Clade com Suara Cooperativa.

La trobada va començar amb la definició dels objectius de la taula en el marc de l’Ateneu del Baix Llobregat. Hi van participar Didac Solà Sánchez, Regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat; José Ángel Carcelén Luján, Conseller de Desenvolupament Econòmic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat; i Joan Arévalo, president de la Comunitat Minera Olesana.

A continuació va arribar la intervenció Joan Arévalo, amb l’explicació del model de gestió cooperatiu de la CMO que l’ha dut a celebrar enguany el seu 150è aniversari i del projecte d’aigua.coop.

La segona part del matí va donar pas a una taula d’experiències d’èxit en la gestió de serveis públics bàsics per part d’entitats de l’economia social i cooperativa. Van explicar la seva realitat Sergi Morales, Director d’Àrea de Client Públic i Institucional de Suara Cooperativa; Miquel Canet, Director General d’Àuria Grup; i Xavier López, Director de Desenvolupament de la Fundació Ampans.

La clausura de la jornada va arribar càrrec de Pilar Puidemón, Alcaldessa d’Olesa de Montserrat, que va posar el punt i final a tot un matí de treball reivindicant la col·laboració dels ens públics i les entitats d’economia social.

Actes dels 150 anys de la CMO

L’acte va servir també per posar com a exemple la tasca de la Comunitat Minera Olesana en l’any de la celebració dels seus 150 anys. La cooperativa comptarà amb actes de celebració en el darrer trimestre de 2018 i inicis de 2019 tot posant en valor alguns aspectes que han acompanyat la cooperativa durant aquest segle i mig.

Durant aquest any de celebracions, la CMO centrarà el contingut dels seus actes en la història de l’aigua a Olesa, la trajectòria de la CMO en aquests 150 anys, els seus reptes de present i futur, i la importància de l’economia social i el cooperativisme en els serveis bàsics com l’aigua.

Aquestes són les dates principals de la commemoració del 150è aniversari:

  • 22 de setembre: inici dels actes del 150è aniversari amb els socis de la CMO, tot celebrant el Dia del Cooperativista amb una visita a l’ETAP Mas de les Aigües.
  • 23 de novembre: a les 19:30 hores a la Sala d’Actes de la CMO, presentació del llibre commemoratiu dels 150 anys, ‘Recull històric de l’aigua d’Olesa. 150 anys de la fundació de la Societat Minera Olesana’.
  • 1 de desembre: a les 11 hores a Casal Catequístic, Acte Institucional dels 150 anys.
  • 8 de desembre: ballada de Sardanes a la Plaça de la Sardana.
  • 15 de desembre; a les 15 hores a La Passió, Concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès.
  • 1 de març: a la Casa de Cultura, inauguració d’exposició dels 150 anys, que romandrà fins el dia 31 de març i també s’emmarcarà en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua
  • També dins dels actes del 150è aniversari, encara amb data per determinar, se celebrarà la inauguració de la remodelació de la font de la Plaça de les Fonts.