El compositor Maurice Jarre encisà el planeta amb una tonada que encaixava una història d’amor en temps de revolució, Doctor Zhivago, dins d’una partitura. La tonada tenia un nom: Lara.

Xostakóvitx encaixà el seu nom en el tema principal del seu primer concert per a violoncel. Després de farcir-la de temes populars, Txaikovski batejà la Segona simfonia amb el nom de la regió que tothom coneixia com «la Petita Rússia»: Ucraïna. Noms i músiques diferents per a diferents «Rússies».

A més, aquest dissabte 2 de juny l’OSV participa en el Primavera Sound, acompanyant a Jane Birkin en el seu nou espectacle Le Symphonique :

El mite és un gemec. És una paraula arrugada en francès per una llengua londinenca. És una baralla entre llençols i trípodes fotogràfics a Blow Up. És un serrell imbatible, una mirada maula i uns llavis a mig obrir. És una perxa on qualsevol drap es penja com si fos haute couture. És una bossa d’Hermès. És un “sí, vull” al compositor John Barry, al cineasta Jacques Doillon i, molt especialment, a Serge Gainsbourg. Fins aquí, el mite. Ara el rite: Birkin / Gainsbourg: Le Symphonique és l’homenatge que Jane Birkin ret a l’home que la va fer celebrar anys eròtics i glossar el romanç de Melody Nelson, i encara avui la fa dansar a la javanesa i cantar a l’amor i a l‘anamour. Abrigada per l’Orquestra Simfònica del Vallès, aquest repertori es farà carn també en una cerimònia en directe.