Aquest mes de maig, el projecte Aigua.coop va presentar a la Jornada CLADE sobre economia social algunes de les claus del seu naixement, així com els resultats de més d’un any des del començament de la iniciativa.

Poblacions com Mieres, Celrà, Sarrià de Dalt,  Sant Hilari Sacalm, Balenyà, Cardedeu, Igualada, Ripollet, Cerdanyola, Terrassa, Riells i Viabrea, Capellades o Ulldecona, entre d’altres, han rebut en el darrer any l’assessorament per part dels professionals d’Aigua.coop, donat el seu interès per adoptar el model de gestió cooperatiu de l’aigua.

Els Ajuntaments dels diferents municipis han plantejat aquesta opció a l’espera de la finalització de la concessió del servei d’aigua, actualment sota un model de gestió diferent al cooperatiu, habitualment el model privat.

D’aquesta manera, la llavor del model de gestió cooperatiu va creixent en un sector que està molt monopolitzat i que conformen mercats tancats i captius, amb grans empreses multinacionals que tenen molta influència mediàtica i poder econòmic.

El cooperativisme i l’economia social  són  essencials per fomentar la participació ciutadana en la prestació de serveis bàsics.

Aigua.coop treballa amb aquest objectiu amb els ajuntaments que volen  gestionar el servei comptant amb la participació dels ciutadans i emprenedors socials interessats en aquest model.

El cooperativisme és la  millor forma  de democratitzar l’economia i la gestió  empresarial.