Cartell Palau detallMalov, virtuós intèrpret de violí, violoncello da spalla, viola i violí barroc dirigirà l’OSV dins el cicle Simfònics al Palau 

El proper dissabte 28 d’abril, l’Orquestra Simfònica del Vallès presenta en coproducció amb el Palau de la Música Catalana, dins el cicle Simfònics al Palau, el concert Les quatre estacions de Vivaldi, amb Sergey Malov en la doble vessant de director i solista convidat (violí i violoncel da spalla). El programa es completa amb el Concert per a violoncel núm. 7 d’Antoni Caldara i altres obres de Vivaldi: Obertura de Dorilla in templeSimfonia en Do major, RV 114Simfonia en La major, RV 419.

Les quatre estacions és el títol d’un llibre de quatre concerts per a violí i orquestra (La primavera, l’estiu, la tardor i l’hivern) del compositor italià Antonio Vivaldi, inclòs en Il cimento dell’armonia e dell’inventione (Assaig de l’harmonia i la invenció). Tracta d’una obra descriptiva o programàtica que evoca, a través d’elements de llenguatge musical, diferents aspectes de les estacions de l’any.

Les quatre estacions és una obra extraordinària que, amb temes breus i senzills, repeticions, progressions i fórmules d’acompanyament basades en esquemes quasi trivials, recorre el camí més curt que va de la simplicitat a l’obra mestra. Antonio Vivaldi va escriure prop de 500 concerts per a diversos instruments, 220 d’ells dedicats al violí, instrument del qual era un virtuós. Quatre d’aquests concerts, pertanyents a Il cimento dell’armonia i dell’inventione i reunits en l’Op 8 (1725) escrits per a violí solista, orquestra de cordes i clavecí, són els que es coneixen amb el nom de Les quatre estacions. La textura de cada concert és variada, d’acord amb l’estació que vol descriure. Per exemple, l’hivern és fosc, o l’estiu és molt contrastat, amb una tempesta en el seu darrer moviment. Vivaldi, també va escriure 4 sonets que acompanyaven els 4 concerts.

El concert tindrà lloc dissabte 28 abril a les 18.30h, al Palau de la Música Catalana.