Butlleti_clade_maig18_Lavola_imatgePetites i mitjanes indústries de Catalunya s’han beneficiat del servei d’assistència promogut per l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) sobre estalvi i eficiència energètica. Durant diversos mesos, les empreses han pogut conèixer indicadors de consum d’energia, cost i emissions de CO2  generades anualment.

L’assistència ha consistit en donar informació sobre com millorar l’eficiència energètica de les empreses. Per fer-ho possible s’han proposat diferents accions: des de canviar l’enllumenat fins a l’ús de les energies renovables, passant per millorar els sistemes de gestió d’energia, canviar els combustibles o optimitzar les calderes. Portant a terme aquestes accions, l’estalvi energètic pot arribar a més de 6.000.000 kWh/any, un estalvi econòmic de 600.000 €/any i una disminució en emissions de 17.000 tCO2/any.

En aquesta iniciativa de l’ICAEN hi van participar indústries de 14 comarques de Catalunya i de diferents sectors, com l’alimentari, el transport o el químic. Amb les eines facilitades es podran aplicar polítiques d’estalvi i d’eficiència energètica, imprescindibles si les empreses catalanes volen tenir uns costos energètics més competitius dins l’actual mercat global, i saber el beneficis que pot generar disposar per exemple d’un gestor energètic.

El servei d’assistència ha sigut realitzat per Lavola i ha consistit en l’assignació d’un gestor energètic per empresa, donar informació en aplicacions d’estalvi i eficiència energètica i la realització de jornades de networking.