Imatge_Lavola_clade_acord_labsterLABSTER és una companyia danesa dedicada a desenvolupar simulacions de laboratori amb l’objectiu d’ajudar a institucions educatives i universitats a incrementar els seus resultats acadèmics i a reduir costos d’una manera significativa.

Les simulacions són totalment interactives i estan basades en algoritmes matemàtics que permeten realitzar investigacions en diferents camps de la ciència. Això es combina amb elements de gamificació en un univers immersiu en 3D, elements narratius i un sistema de puntuació que estimula la curiositat natural dels estudiants i ressalta la connexió entre la ciència i el món real.

Les simulacions permeten als estudiants aprendre tan la base teòrica de diferents conceptes com les habilitats de laboratori en qualsevol tècnica o àrea, gràcies a uns laboratoris virtuals d’alta tecnologia i baix cost. La companyia ha creat ja més de 69 simulacions i té previst el desenvolupament de més de 250 noves simulacions al llarg de totes les disciplines del programa STEM.

Tan el contingut produït per LABSTER com la plataforma usada han sigut premiats (European Union Technology Enhanced Learning Award 2015 i Danish Design Award for Better Learning 2016, respectivament), així com la companyia ha sigut reconeguda per ser proactiva en pedagogies innovadores per impulsar l’aprenentatge (QS Stars Reimagining Education overall winner 2016).

Recentment, LABSTER i Lavola ha firmat un acord comercial per a la comercialització a la Península Ibèrica i Amèrica Llatina dels simuladors de laboratoris científics desenvolupats per la companyia.