20180315_150344Tres integrants de la Cooperativa Plana de Vic varen participar en una jornada per promoure la igualtat d’oportunitats de les sòcies i les dones vinculades al sector organitzades per la FCAC. Amb el títol “Les dones de les cooperatives agràries”, la sessió es va fer el dijous, 15 de març, al Parador del Roser de Lleida amb les 30 places disponibles esgotades.

Les dones representen el 21% dels 32.625 socis productors, però la seva presència en els òrgans de govern de les cooperatives és inferior al 4%. D’aquí la creació d’un grup de treball específic que té l’objectiu de promoure la igualtat de gènere i la visibilitat de les dones en el sector.

Es varen tractar qüestions com lideratge, motivació, emprenedoria i apoderament amb ponents com Carme Castelló, coordinadora territorial de Lleida de l’Institut Català de les Dones; Maribel Bella, màster en Agent d’Igualtat d’Oportunitats per a les Dones en l’Àmbit Rural, i Concepció Curet, directora del màster en Gestió d’Empreses Agroalimentàries de la Universitat de Barcelona.

La Montse Solé, directora financera i la Silvia Martin varen representar la Cooperativa juntament amb la sòcia Pilar Mas.

L’acció s’emmarca en el conveni subscrit per Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya amb “Instituto de la Mujer y para la Igualdad de Oportunidades” amb la finalitat d’eliminar les traves a la participació de les dones a les assemblees i promoure la seva incorporació en els òrgans de decisió.