OSVCom cada any, l’Orquestra Simfònica del Vallès organitza la Gira de Setmana Santa amb la participació de diferents cors del territori. Enguany l’obra central del programa és una selecció de fragments de La Passió segons sant Joan, de J. S. Bach que es combina, per una banda, amb altres obres de dos compositors catalans: Bernat Vivancos i Josep Vila, i per l’altra, amb una obra d’Osvaldo Golijov (extreta de la seva Passió segons sant Marc); del 24 de març al 8 d’abril, la producció recorrerà 6 poblacions catalanes: Sant Feliu de Guíxols, Manresa, Tarragona, Sabadell, Mataró i Barcelona. I tot, sota la direcció de Xavier Puig.

La Passió segons sant Joan, de J. S. Bach es va estrenar l’any 1724 a l’Església de Sant Nicolau de la ciutat de Leipzig. Obrirem el concert amb una obra de Bernat Vivancos, composta expressament per aquest programa, “Herr!!” que ell mateix defineix d’aquesta manera: Un bon “introit” per la Passió segons Sant Joan de Bach, on m’agradaria preparar al públic per a l’escolta de la Passió, però amb un xoc auditiu i d’energia que no el deixi indiferent ja d’entrada. La partitura d’Osvaldo Golijov “Lua Descolorida” forma part de la seva “La Pasión según San Marcos” amb text del poema homònim de Rosalía de Castro. I el concert clou amb els cors “a cappella” interpretant “In Paradisum” de Josep Vila.

La gira comença aquest dissabte 24 de març a l’Església del Monestir de Sant Feliu de Guíxols i finalitza el 9 d’abril al Teatre Monumental de Mataró. Cada concert acollirà diferents cors de cada localitat i el 7 d’abril tots els cors participants cantaran junts en el concert del Palau de la Música Catalana, amb més de 250 músics i cantaires a l’escenari.