image001

L’Orquestra Simfònica del Vallès afronta el mes de març amb una oferta de concerts variada per a tots els públics i gustos. La gira d’Òpera a Catalunya ofereix Don Carlo, de Giuseppe Verdi arriba a 8 localitats d’arreu del país (Reus, Viladecans, Vic, Manresa, Sant Cugat, Tarragona, Girona, Granollers) després de la seva estrena el passat 21 de febrer a La Faràndula de Sabadell.

El Bolero de Ravel, és el concert destacat que oferirà l’orquestra a Lleida, Sabadell i Palau de la Música Catalana a mitjans de mes (15, 16 i 17 de març): El minimalisme va ser l’anticòs generat contra un tipus de nova música contemporània que les grans institucions de la segona meitat del segle xx consideraven com l’única possible. L’economia de mitjans, la consonància i la reiteració de motius breus en són els trets d’identitat. Ravel, ancestre del minimalisme, és la frontissa d’aquest programa, que emmiralla, per una banda, el seu Concert per a piano en Sol major amb el The Pianocinematogràfic de Michael Nyman, i, per l’altra, el Bolero amb el Foxtrot per a orquestra d’una altra patum d’aquest insistent gènere musical: John Adams. Per als qui creuen que hi ha més d’una música possible.

Altres concerts destacats que celebrarà la formació vallesana aquest mes són “Star Wars, en concert” a Madrid i Barcelona (Palau Sant Jordi de Barcelona, 17 i 18 de març), amb la projecció de la primera pel·lícula de la saga, l’episodi IV “Una nova esperança” i la banda sonora en directe interpretada per l’OSV; Dragon Ball Symphonic Adventure a l’Auditori Fòrum de Barcelona, el 3 de març: la vetllada oferirà la música del compositor Shunsuke Kikuchi per a Dragon Ball i Dragon Ball Z, sèries creades per Akira Toriyama, a la vegada que es projecten imagtes de les mateixes en una gran pantalla. A més, l’espectacle comptarà amb un convidat d’honor: Hiroki Takahashi, cantant original de la sèrie, que interpretarà en directe els seus temes a l’escenari.

Més informació: http://www.osvalles.com/ca/calendari