Sant Gervasi

Durant el present curs, l’Escola Sant Gervasi ha incorporat una activitat transversal que, amb el nom de Delecta’t i des d’Educació Infantil fins a 4t d’ESO, té com a principal finalitat fomentar que els nois i les noies esdevinguin lectors i lectores autònoms, destres, apassionats, habituals i crítics.  Cada dia, de dilluns a divendres, infants i adolescents dediquen 25 minuts a la sensibilització literària o a la lectura individual en un clima de silenci i llibertat, acompanyats de professors i professores que exerceixen també de lectors i lectores i que, quan cal, fan guiatge personalitzat en la descoberta de la lectura com a font de plaer i d’enriquiment personal.

Delecta’t no s’acaba en aquestes sessions diàries. Pretén anar més enllà, animant a fer de la lectura una activitat de lleure, propiciant converses sobre llibres entre l’alumnat així com la seva participació en la confecció dels fons de les biblioteques d’aula, implicant les famílies i altres membres de la comunitat educativa en el foment de l’hàbit lector, cercant la col·laboració i l’assessorament de biblioteques i llibreters locals… creant, en definitiva, una atmosfera lectora altament engrescadora.  L’adquisició de nous llibres, còmics i revistes; la creació d’en Timy, el ratolí lector mascota de Delecta’t, i la incorporació de nous espais adequats per a la lectura en la propera remodelació del centre són altres elements que contribuiran, de ben segur, a la consolidació d’aquest ambient.

Delecta’t ha començat a ser, a hores d’ara, una part fonamental en la renovació del projecte lector d’Escola Sant Gervasi i una altra manifestació del procés de transformació pedagògica endegat pel centre.