suara_ètica_9La jornada ‘L’ètica al servei de les organitzacions’, organitzada per Suara Cooperativa, va congregar el dilluns 22 de gener més de 150 persones. L’acte, celebrat a la Casa del Mar de Barcelona, va servir com a culminació de tot el procés de treball que s’ha fet en els últims mesos a la Cooperativa per posar en marxa el Comitè d’Ètica de Suara. La trobada es va convertir alhora en el primer acte d’aquest 2018 per celebrar els 10 anys de Suara, després de la fusió de les tres cooperatives l’any 2008.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec de la directora general de Suara Cooperativa, Àngels Cobo, que va recalcar que “l’ètica ha arribat per quedar-se”. Amb l’aposta ferma i la inclusió explícita de l’ètica als estatuts de la Cooperativa, la directora general de Suara va assegurar que l’ètica es converteix en “una característica inequívoca, present i futura de la manera d’entendre l’activitat de la Cooperativa i de la seva forma de relacionar-se amb els altres i amb el seu entorn”.

L’acte va comptar amb la presència de la presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, la Begoña Román, que va protagonitzar la xerrada ‘L’ètica aplicada a les organitzacions’. La seva intervenció va debatre sobre les dificultats d’aplicar l’ètica i sobre el que avui dia hauria de ser, destacant que aquesta “no ha de resoldre qüestions tècniques ni jurídiques; l’ètica no és només una qüestió de bona voluntat, sinó de responsabilitat, de coneixements i de fer-ho bé”.

La intervenció de la presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials va  estar seguida de la taula rodona ‘Experiències al voltant de l’ètica’, protagonitzada pel president del Comitè d’Ètica de la Fundació Sant Pere Claver, Alfred Moreno, la responsable de l’Espai de Reflexió Ètica de la cooperativa Isom, Marta García, la membre del grup motor d’ètica a Suara Cooperativa, Maite Mauricio, i el consultor en Responsabilitat Social de Bidea, Josean Lavado, com a moderador.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la presidenta de la Fundació Factor Humà, la Juliana Vilert, i la presidenta del Consell Rector de Suara, la Montse Pujol, que va voler afegir que, en aquest nou procés cap a l’ètica, la Cooperativa “ha demostrat coherència, per haver-lo seguit de manera participada i per continuar amb l’objectiu de ser propera i responsable amb la societat”.

Vídeo de la Jornada ‘L’ètica al servei de les organitzacions’

Visualitza el vídeo aquí.