SimfonicExtra.Pere i el Llop(1)L’Orquestra Simfònica del Vallès recupera el concert inaugural del cicle Simfònics al Palau de la temporada passada: ‘Pere i el Llop’, de Serguei Prokófiev, amb la participació de la companyia internacional de hip-hop, dansa i cultura urbana Brodas Bros i la col·laboració de SonarKids, la sèrie d’experiències musicals i creatives concebudes pel festival Sónar per al públic familiar.

El programa del concert, que combina l’energia del hip-hop amb la bellesa de la música clàssica, està narrat i coreografiat íntegrament per Brodas Bros, i està concebut com un viatge per una selecció de contes musicats. A més de “Pere i el Llop” de Prokófiev, també s’inclou una sèrie de peces infantils de la suite “Mamà Oca” (“Ma mère l’Oye: 5 pièces enfantines”), obra musical del pianista i compositor francés Maurice Ravel, composada el 1910 per a piano a quatre mans.

La combinació de gèneres i disciplines musicals tan diverses i a priori difícils d’imaginar en un mateix escenari respon a la voluntat de l’OSV de continuar innovant en els formats habituals de concerts simfònics i d’arribar a un públic, d’entrada, poc habituat a assistir als seus concerts, els espectadors més exigents i crítics de tots: els nens i nenes de totes les d’edats.
La màgia del conte musical de Prokófiev per orquestra i narrador com mai te l’han explicat, amb els Brodas Bros ballant amb els músics i presentant els diferents instruments i seccions d’una orquestra.

El programa, dirigit pel músic i compositor Pedro Alcalde que ja ha col·laborat anteriorment amb Sónar i amb l’OSV, es podrà veure el dissabte 3 de febrer a les 17h i a les 19h al Palau de la Música Catalana, i el dissabte 10 de març al Teatre-Auditori de Sant Cugat.