SuaraEl director de Finances de Suara Cooperativa, Joan Carles González, va participar el 23 de novembre com a ponent a la taula de debat “Organitzacions privades: pros i contres a l’hora de col·laborar amb la Banca amb Valors”, en el marc de la Jornada Internacional de Banca amb Valors que es va fer a la seu de Barcelona Activa. La organització anava a càrrec del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona i la Global Alliance for Banking on Values.

A la jornada hi van participar entitats bancàries, empreses, administracions públiques i agents del tercer sector i l’economia social per debatre reptes i trobar solucions, partint de l’anàlisi de casos d’èxit de transició a una banca ètica i més sostenible.

Per part de Suara, González va explicar que una de les polítiques de la Cooperativa és “l’aposta per la banca ètica i per destinar una part dels dipòsits a aquestes entitats per impulsar l’economia social”. Des de la Cooperativa es treballa habitualment “amb entitats com Fiare o Triodos per finançar projectes propis per a d’altres projectes en intercooperació”. És el cas, per exemple, de la cooperativa Creixen Educació (Escola Sant Gervasi Cooperativa, Suara Cooperativa i Abacus Cooperativa), que recentment ha signat un préstec de 1,2 milions amb Fiare per fer inversions a l’escola Goar de Viladecans. Per González, “la banca ètica ha millorat i crescut molt”, fet que suposa “la possibilitat de finançar projectes més grans, i és més fàcil col·laborar amb entitats amb qui es comparteixen els valors”.