SantGervasiEscola Sant Gervasi Cooperativa ha inaugurat aquest curs el Sant Gervasi School Design Lab, un espai funcional que està pensat com a aula experimental perquè els alumnes i mestres de l’Escola puguin dur a terme activitats d’innovació pedagògica al llarg d’aquest curs 17-18.

El “Sant Gervasi School Design Lab” és un projecte innovador i pioner on el Procés de Disseny Integrat ha portat a alumnes, personal, i famílies a participar activament en el disseny i la conceptualització del futur de l’Escola. De fet, l’aula recull moltíssimes de les aportacions que es van proposar en aquests processos que s’han sumat a la recerca per tot el món de models arquitectònics que s’han pogut encabir també en el projecte.

L’equip d’Escola Sant Gervasi és reconegut des de fa dècades per les seves apostes per la innovació pedagògica i l’emprenedoria. De fet, projectes com el lingüístic, de recerca, d’innovació i d’atenció a les famílies són enormement valorats internament i externa per la comunitat educativa. Així doncs, per tal de poder desenvolupar-los encara més i afegir-n’hi de nous, l’Escola ha decidit projectar el futur cap a la construcció de nous espais adaptats a les noves necessitats dels docents i alumnes seguint la línia innovadora que sempre ha caracteritzat el centre. Atenent l’èxit d’aquest experiment, Escola Sant Gervasi iniciarà en breu l’extrapolació del projecte per renovar bona part del seu campus.

L’Aula-Lab ha estat concebuda com un instrument intel·ligent perquè els seus usuaris, mestres i alumnes, puguin configurar-la i adaptar-la en cada moment com més els convingui d’acord amb les activitats que s’hi treballin, ja que disposa de tancaments mòbils acústics que permeten crear espais flexibles i polivalents, i de mobiliari i altres recursos totalment adaptables. La capacitat de transformació de l’aula permet també que el passadís, de dimensions més àmplies del normal, es converteixi en un espai adaptable i útil per a desenvolupar-hi múltiples activitats. La salut i el benestar dels ocupants és un altre dels punts forts d’un espai que, gràcies a la llum, els colors i els materials connecta amb la natura a la vegada que el fa més productiu i segur.

El model pedagògic i organitzatiu d’Escola Sant Gervasi és inspirador del grup escolar Creixen Educació, cooperativa de 2n grau liderada per Suara, Abacus i la mateixa Escola Sant Gervasi, tots ells membres del Grup Clade.