Rambla or Ramblas street, Barcelona, Catalonia, SpainEl guanyador del concurs internacional de transformació de la Rambla convocat per l’Ajuntament de Barcelona va ser l’equip interdisciplinari km-ZERO, amb qui Lavola col·labora oferint assessorament en matèria de sostenibilitat ambiental i eficiència energètica.

La proposta presentada per km-ZERO permetrà repensar la Rambla des d’una visió integral, física i social construïda conjuntament amb el veïnat, sense grans transformacions urbanístiques. L’objectiu principal és recuperar aquest punt emblemàtic com a passeig i espai per a la vida comunitària i veïnal, garantint l’equilibri d’usos entre els vessants local i global. Per aquest motiu, hi haurà quatre grups cooperatius ciutadans que prendran part en tot moment de la renovació.

Des de Lavola, la tasca que es durà a terme serà la d’assessorar en la integració de diferents aspectes ambientals (biodiversitat, gestió de l’aigua, impacte acústic i atmosfèric, selecció de materials, energia, etc), de manera que es pugui aconseguir el màxim nivell de sostenibilitat a la nova Rambla.

Durant la tardor del 2018 està previst enllestir el projecte executiu de la renovació, mentre que les obres podrien començar el 2019.