cormaLa tradició nadalenca té símbols inequívocs: l’avet, les guirlandes, el pessebre, el calendari d’advent o el tió. Però si una cosa no falta enlloc és la ponsètia, també coneguda com a Flor de Nadal.

La ponsètia és una planta d’origen mexicà. La llegenda diu que les seves bràctees vam quedar impregnades de les gotes de sang d’una deessa asteca, que morí de mal d’amors. Va ser així com adquirí el color vermell de les seves inconfusibles fulles. Avui en dia, tanmateix, es declina en diversos colors, des del rosa pal al daurat, passant pel blanc.

A Corma es cultiva aquesta planta des de fa més de 35 anys i es comercialitza en molts formats diferents, fet que suposa una facturació força important en una època curta, perquè es ven sobretot al mes de desembre. Com cada any, van celebrar-se unes jornades específiques sobre la ponsètia en els punts de venda de Corma a Premià de Dalt i a Madrid, un petit homenatge a aquesta planta tan preciosa que inunda les llars de tothom durant aquestes festes.

Heu de tenir en compte que per mantenir-la cal seguir uns consells bàsics. Necessita temperatures entre 15ºC i 20ºC i molta llum. Durant l’hivern, és recomanable mantenir-la a l’interior, prop d’una finestra i allunyada dels focus de calefacció. S’ha de regar només quan el substrat s’assequi i evitar mantenir l’aigua estancada dins del test. Entre maig i setembre estarà més bé a l’exterior.