BlanquernaEl FC Barcelona i Blanquerna-Universitat Ramon Llull (URL) han signat un conveni de col·laboració per a la realització de projectes conjunts en l’àmbit de la docència i l’intercanvi de coneixement. El primer programa que es duu a terme és l’organització conjunta del Màster Universitari en Fisioteràpia dels Esports d’Equip, únic en el món acadèmic i que s’obre a nivell internacional.

Després de l’exitós Màster de títol propi realitzat de manera exclusiva als fisioterapeutes del FC Barcelona durant els cursos 2016-17 i 2017-18, Blanquerna-URL i Barça Innovation Hub, acorden, a través d’aquest conveni, obrir-lo internacionalment com a Màster Universitari, un títol innovador i únic en el món acadèmic perquè éstarà basat en coneixements i protocols de treball dels equips del FC Barcelona.

L’objectiu d’aquest programa, que impartirà la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, és la formació d’experts en la gestió, la prevenció, emergència, recuperació i readaptació de les lesions esportives, així com la preparació d’uns professionals amb altes capacitats per desenvolupar i aplicar el coneixement científic a la realitat dels esports d’equip. Aquest màster, dirigit pel Dr. Albert Puig-Diví, vicedegà de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL, i per la Dra. Azahara Fort-Vanmeerhaeghe, preparadora física de l’equip Segle XXI de la Federació Catalana de Bàsquet i professora de Blanquerna-URL, s’iniciarà el mes d’octubre de 2018 fins al juliol del 2019 i s’impartirà presencialment al campus Blanquerna-URL i a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

El pla d’estudis consta de 8 mòduls referents a: la gestió, comunicació i bioètica en l’esport, i metodologia de recerca basada en l’evidència; l’exercici físic per a la millora, el manteniment i la prevenció de les lesions esportives; les lesions esportives de cap, tronc i extremitat superior; les lesions esportives de l’extremitat inferior; farmacologia, primers auxilis i nutrició en l’esport; les pràctiques externes i el Treball de Final de Màster.

Aquest acord de col·laboració, que reforça les relacions entre ambdues institucions, s’ha formalitzat a les oficines del Club, amb la presència, per part de Blanquerna-URL, del director general, el Dr. Andreu Ibarz (a la fotografia amb Josep Maria Bartomeu); la gerent, Montserrat Queralt; la degana de la Facultat de Ciències de la Salut, la Dra. Conxita Mestres; i el vicedegà de Graus, el Dr. Albert Puig-Diví; i per part del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, president del Club; d’Òscar Grau, CEO; Albert Sobrino, director d’estratègia i coneixement; Ramon Canal, director dels serveis mèdics; i Albert Mundet, cap de coneixement.