Simfonic04.DeGershwinAGuinovart(1)El proper cap de setmana, 1 i 2 de desembre, l’Orquestra Simfònica del Vallès presenta “De Gershwin a Guinovart”, dins el cicle Simfòncis al Palau i Simfònic a Sabadell de la mà del pianista i compositor Albert Guinovart, que oferirà un passeig musical del jazz de Geroge Gershwin fins les melodies dels musicals més populars del compositor català.

El concert, dirigit per James Rossa, comptarà amb la participació dels cantants Toni Viñals i Ana San Martín que ens interpretaran un repertori de cançons dels musicals de Guinovart, compositor resident al Palau aquesta temporada. Els concerts se celebren a La Faràndula de Sabadell, el divendres 1 de desenbre a les 20:30h, i el dissabte 2 al Palau de la Música catalana.

«L’originalitat no és un valor musical». Aquesta frase d’Albert Guinovart resumeix una manera de fer que no oblida que la música ha de tenir uns músics que la interpreten i uns oients que en gaudeixen. Després d’interpretar el Concert per a piano i orquestra en Fa major, de G. Gershwin i la suite My Fair Lady de F. Loewe, la segona part de la vetllada farà un repàs pels musicals més emblemàtics i populars del músic català: Mar i Cel, Scaramouche, Flor de Nit, Gaudí, Paradís

Gershwin i Guinovart comparteixen dues passions: el piano i la composició. Mentre Gershwin el situem als inicis del segle XX i en una manera de fer música molt lliure i personal, plena d’influències sonores d’aquell Nova York dels anys vint i del jazz que començava a néixer; Guinovart representa el segle XXI, cent anys després, la mateixa fusió entre intèrpret i creador que destil·la ritme i melodia conjugant la forma clàssica amb l’esperit popular per donar una obra que fa vibrar a qui l’escolta.