GRANOLLERS 24/11/17 PREMIS DE LES LLETRES CATALANES OMNIUM CULTURALEl diari digital i setmanari en paper AraGranollers vinculat al Grup SOM ha estat guardonat per Òmnium Cultural amb el 6è premi de periodisme Eugeni Xammar. El guardó s’ha entregat en el marc de la Festa de les Lletres Catalanes del Vallès Oriental.

L’arrelament al territori amb només dos anys de vida i la difusió multiplataforma han estat els valors que han fet decantar el guardó cap a l’AraGranollers, segons ha destacat el jurat del premi, format per Santiago Ramentol, Esteve Plantada i David Bassa.

Ha recollit el premi la directora de l’AraGranollers, Montse Eras, qui l’ha volgut compartir amb tots els treballadors i col·laboradors del mitjà, així com amb els anunciants i, “sobretot els lectors, que ens fan confiança i donen sentit al projecte. Només podem respondre-hi d’una manera: seguint compromesos amb Granollers i, ara més que mai, amb les llibertats col·lectives i el país”, deia la periodista.

Durant l’acte, també s’ha fet entrega dels premis de novel·la Josep Saperas i de poesia Estabanell Energia, que han reconegut Jordi Ortiz i Casas per l’obra Un cas de consciencia i a Salvador Riera Solsona per l’obra La romança 3.0 del drac negre. El Casal del Mestre ha estat l’entitat guardonada amb el Premi a l’acció cívica en favor de la llengua catalana Ramon Casanovas, mentre que el premi Jaume Camp de sociolingüística ha estat per la tesi Usos lingüístics i identitats socials entre adolescents catalans i valencians d’Avel·lí Flors-Mas.