Sant GervasiGràcies a la col·laboració de l’AMPA de l’Escola Sant Gervasi, s’han creat els ambients d’aprenentatge d’Educació Infantil.  Aquests ambients són 16 espais en els quals els alumnes del Parvulari poden trobar materials amb què crear coneixement, tant de manera individual com compartida. Els infants els trien de manera voluntària per accedir així a un espai d’aprenentatge acollidor que els permet aprendre tot jugant i descobrint. Els nens i nenes disposen de total llibertat per a experimentar amb els diferents materials que els ambients els proporcionen. Així, gairebé sense adonar-se’n, aniran adquirint més seguretat, més autonomia i més responsabilitat davant les seves experiències.

A cada ambient hi ha propostes diferents i totes giren al voltant d’una àrea d’aprenentatge: la motricitat, la música, l’expressió artística, el joc simbòlic, la tecnologia, l’experimentació… Cadascun dels ambients està supervisat per una mestra, que rep el suport i ajuda d’altres especialistes i monitors durant tota la sessió.

La Montse Sempere, directora pedagògica d’Educació Infantil, afirma que “l’equip de mestres d’Educació Infantil estem convençudes que aquest projecte millorarà l’adquisició d’hàbits, especialment d’autonomia i de convivència, i ajudarà de manera molt positiva en l’atenció a la diversitat del nostre alumnat”.