aeri_adam_jpgLa campanya “La joguina que no existeix” té com a bojectiu lluitar contra els estereotips de gènere a l’hora de comprar joguines als infants aquest Nadal. Amb aquesta iniciativa es pretén posar en el centre del debat el paper dels històrics rols socials i de gènere i la limitació que els estereotips suposen a l’hora de jugar. Per reforçar-ho, es posarà a la venda la casa de la joguina que no existeix, l’Adam, a partir del 6 de desembre, un pack solidari que destinarà els seus beneficis a “EnCORatja’t”, una proposta educativa de la Fundació Catalana de l’Esplai, a Catalunya, i a la Fundación Esplai Ciudadanía Comprometida, a Palma i Comunitat Valenciana, que advoquen per la igualtat de gènere i la violència zero.

A través d’aquesta campanya de valor, amb el lema “Aquest Nadal, no compris estereotips”, Abacus aposta per un consum de joguines crític, responsable i allunyat dels estereotips, basat en diversos aspectes com abastir les criatures d’una diversitat de joguines perquè puguin desenvolupar plenament les seves habilitats i capacitats com a individus i créixer en llibertat; participar en els momnets de joc deixant de banda els rols històrics i trencar amb les jerarquies dels espais; considerar igualment valuosos tant els jocs de destresa i habilitat com els més físics; apostar pel joc cooperatiu, que fomenta el respecte, la paciència, l’amabilitat, l’empatia i la solidaritat; reflexionar davant dels missatges publicitaris i la societat de consum i mostrar sinceritat en el moment de seleccionar les joguines i lliurar-les als infants, procurant sempre una actitud oberta i sense prejudicis.

Abacus cooperativa, en la línia amb el seu compromís social, aposat aper una acció que compti amb la sensibilització dels socis i consumidors sobre el valor educatiu de la joguina, en aquest cas, fen èmfasi en la compra de joguines sense pressions de gènere.