SOMDes del seu naixement l’any 2003, l’empresa editorial SOM Sàpiens Publicacions s’ha convertit en un dels principals creadors de continguts de Catalunya. A més de les seves reconegudes capçaleres (Sàpiens, Descobrir Catalunya, Cuina…), el grup cooperatiu català també elabora i comercialitza continguts editorials d’alta qualitat per a tercers, en paper i on-line.

Així, amb més de 40 projectes en marxa, l’Àrea de Desenvolupament i Nous Projectes treballa en la realització i producció de revistes (Revista Musical Catalana, Eix, Theknos, Rebost…), llibres institucionals (Història del Periodisme de Catalunya, Espais Recobrats…), promocions amb diaris (La Guerra de Successió dia a dia, Superxefs, a la cuina!…) i tot tipus de continguts digitals (disseny i realització d’apps, pàgines web, e-magazines…).

El volum de feina de l’Àrea és el reflex de l’exitosa aposta del Grup SOM pel creixement, la innovació i el desenvolupament de noves fórmules de negoci editorial. En aquest sentit, des de la seva creació, l’Àrea de Nous Projectes no ha parat de créixer i recentment ha obert dues convocatòries per incorporar nous professionals al seu equip, tant a nivell intern com extern.