cooperativavic_purinsEl proper 11 i 12 d’octubre es presenta a Lisboa, al congrés Agri Innovation, un projecte d’investigació liderat per la Cooperativa Plana de Vic i que ha dissenyat una màquina que aporta un avanç important en el tractament dels purins generats a les explotacions ramaderes. Aquest projecte també ha comptat amb la participació de la Federació Catalana de Cooperatives, el Grup Solucions Manresa i el Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC i té el suport financer del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

El que es presenta és una prototip que genera un subproducte que fa viable el transport de purins cap a zones allunyades que, al ser deficitàries en nutrients, acaben adobant amb productes químics. Això, pot permetre reduir la pressió dels nitrats sobre zones que ja estan molt saturades com Osona, algunes zones de la província de Girona i de Lleida.

Així la Cooperativa Plana de Vic continua amb la seva vocació innovadora i segueix apostant per l’I+D com a forma d’aportar valor als seus socis i clients, amb un especial interès en generar un entorn més sostenible en un sector especialment sensible com és el ramader.