abacusAbacus  continua els treballs d’adequació a les seves botigues perquè mostrin el valor diferencial de la cooperativa.

Des del mes d’abril, s’ha aplicat a diversos punts de venda missatges clau procedents del relat construït per argumentar el diferencial i la voluntat de transformació de l’experiència del consum cultural, educatiu i de lleure que es marca la cooperativa per encarar el futur. Està previst que a finals d’any, 24 punts de venda del total dels 46 que té Abacus al territori ja incorporin el nou relat.

Amb diverses frases clau, Abacus vol explicar i compartir amb la comunitat ciutadana els valors clau que marquen una experiència de consum diferent: valors de proximitat, interès col·lectiu, copropietat, gestió amb valors d’equitat, implicació al territori; valors tots ells vinculats al model cooperatiu. Per fer-ho, ha construït un relat del projecte que articula el seu posicionament de cara al futur explicant “qui som, què fem, com ho fem i per què ho fem”.

Alguns dels missatges que es poden veure als establiments són: “Som referents de confiança” o  “Som una comunitat ciutadana de socis i sòcies de consum i treball que promovem l’experiència i el consum cultural, educatiu i de lleure de manera col·laborativa, responsable i sostenible”.

Els missatges van adreçats a la comunitat de més de 900.000 socis i sòcies de consum i quasi 600 socis i sòcies de treball, amb la voluntat d’ampliar-la i compartir amb la societat els valors de l’economia social i cooperativa.

En paral·lel, la cooperativa també està desenvolupant diverses plataformes tecnològiques (web i app) que permetin  la participació activa de tots els membres de la comunitat per compartir i intercanviant coneixement, productes i serveis.

El relat, la seva implantació i el pla d’acció vinculat a l’acció formen part del projecte Encarant futur: Transformant l’experiència del consum cultural, educatiu i de lleure, que ha estat un dels  Projectes Singulars seleccionats per la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa aracoop. L’objectiu és contribuir a la transformació social del país, potenciant un consum col·laboratiu, responsable i sostenible.