poster aiguaEls dies 26 i 27 de juny es va celebrar a Terrassa el I Congrés Internacional de l’Aigua i Sostenibilitat. Aquesta primera edició va tenir com a títol i tema central ‘Tecnologia i accés a l’aigua’, i va tenir com a objectius principals la generació d’un espai de debat i reflexió entorn de l’aigua i de la seva rellevància en l’entorn, el medi ambient i la societat.

Així, el Congrés es va desenvolupar entorn a quatre punts principals com van ser Aigües i Ciència, Cooperació i Sostenibilitat, Aigua i Educació i Models de Gestió de l’Aigua.

En aquest darrer punt, la Comunitat Minera Olesana, membre del Grup Clade, va aparèixer com a exemple de model de gestió de l’aigua, sota el model de gestió cooperatiu.

Per a l’ocasió, Rosario Pastor y Rubén Antúnez, ambdós Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb Jordi Morató, Màster en Polítiques Públiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, van elaborar un pòster referint-se al model de la Comunitat Minera Olesana i al partenariat establert amb la Municipalitat Provincial d’Anta (Cusco, Perú),també amb la participació de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.

L’intercanvi d’experiències amb la CMO durant la visita dels representants d’Anta a Olesa, així com dels cursos d’especialització rebuts pels tècnics, ha permès la planificació d’un nou model de gestió de l’aigua a Anta tot adaptant parts del model de la CMO a la realitat del municipi peruà.

Descarregar el pòster aquí.