SAMSUNG CSCEl segell de ficció en català Amsterdam de Som Ara Llibres celebra enguany el seu desè aniversari amb la publicació d’una selecció de títols emblemàtics i amb l’anunci d’un nou rumb pel segell: editar menys títols per fer-los créixer més.

Amb la publicació de l’exitosa novel·la de Khaled Hosseini, Mil sols esplèndids, naixia l’any 2007 el segell Amsterdam. Deu anys més tard i amb 151 títols publicats tant d’autors i autores internacionals com de casa nostra, Amsterdam ha aconseguit consolidar-se com a segell dins del panorama de ficció en català. Mogut pel lema “ens agrada que els bons llibres arribin a molts lectors!”, l’equip encara els nous reptes de futur del segell amb il·lusió i optimisme.

I és que coincidint amb la celebració del desè aniversari, Amsterdam es proposa fer un pas endavant. En paraules de Miquel Adam, “volem ser una editorial mitjana i cooperativa del segle XXI: ambiciosa, arriscada, entregada a la cultura d’aquest país, però rendible”. En aquest sentit, Joan Carles Girbés ha apuntat com a objectius de futur editar menys títols per fer-los créixer més -cuidant encara més els textos, els autors i la promoció- i seguir amb l’esperit dels últims anys de moure’s per tot el territori de parla catalana.

L’aposta es completa amb un redisseny integral de cobertes, tipografies i format i amb la recuperació de 10 títols de 10 autors imprescindibles d’aquests primers anys i que són alhora una mostra representativa de la seva línia editorial: La princesa de gel de Camilla Läckberg, 100 contes morals de Joan Barril, Brooklyn de Colm Tóibín, Una benedicció de Toni Morrison, Un cel de plom de Carme Martí, Bioko de Marc Pastor, També això passarà de Milena Busquets, Climent de Josep M. Fonalleras, Mare i filla de Jenn Díaz i La ràbia de Lolita Bosch.