Curs joves CajamarEl passat 8 de juny, es va clausurar a Lleida el curs sobre gestió de cooperatives agroalimentàries organitzat per Cajamar Caja Rural amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i Cooperatives Agroalimentárias de Aragón.

En ell un grup de 22 alumnes entre els que hi havia 2 socis de la Cooperativa Plana de Vic han pogut compartir les seves experiències.

Durant les diferents sessions formatives, que s’han celebrat a Lleida, Barcelona, Saragossa, Osca i Almería, per tal de poder viure in situ diferents realitats, s’ha format els participants de les diferents cooperatives en tècniques innovadores per millorar la competitivitat de les explotacions, compartint fórmules i procediments per generar sinèrgies i millorar la rendibilitat

Aquestes sessions estaven destinades a formar empresaris de futur i gestors capacitats per a la direcció en el sector agroramader. De tal manera s’ha treballat de forma específica aspectes com la detecció i gestió d’oportunitats de mercat, creació de plans estratègics, anàlisis de costos, recursos humans, aspectes comercials i de màrqueting.

La clausura del curs va córrer a càrrec del mateix president de Cajamar Caja Rural, el senyor Eduardo Baamonde que va traslladar als assistents la necessitat de insistir en la idea de produir per vendre millor, en lloc de només intentar vendre el que es produeix y la necessitat de fomentar l’economia del coneixement.