JOSVFins el 2 de juliol té lloc a la seu de l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), a Sabadell, la VIII Trobada de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès (JOSV), dirigida per José Trigueros i amb la participació de diversos solistes de l’OSV.

Aquest projecte pedagògic està emmarcat en l’àrea de serveis educatius que potencia l’OSV i que pretén incidir en la formació dels joves talents de casa nostra d’edats compreses entre 14 i 20 anys.

No hi ha música sense educació, ni educació sense música. Els artistes de l’OSV tenen per tant una gran responsabilitat en el procés de creixement dels joves. Per això el seu rol va estretament lligat a afavorir la difusió i coneixement dels valors que acompanyen la pràctica i gaudi musical arreu del nostre país.

Durant una setmana es treballen aspectes musicals i artístics de les diferents seccions d’una orquestra simfònica (metalls, corda, vent, percussió) amb diversos solistes de l’OSV i tot aquest treball finalitzarà en el concert “Simfonia núm.5, op. 64, TH 29, E minor”, de Piotr I. Txaikovsky, programat pel 2 de juliol (19 hores) al Teatre La Faràndula de Sabadell.