som mobilitat2Abacus cooperativa ha presentat l’acord de col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat, en motiu de la seva participació al concurs d’economia col·laborativa que es va presentar el passat mes de setembre. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Mataró, el sr. David Bote, el president de Som Mobilitat, Ricard Jornet, un dels seus socis fundadors, Arnau Vilardell, i el director de Nous negocis i innovació d’Abacus Cooperativa, Antonio Naranjo.

Aquesta aliança s’alinea amb l’objectiu d’implicar a la comunitat de socis i sòcies d’Abacus en projectes d’economia social i col·laborativa, en aquest cas en favor de la sostenibilitat del transport de la mà de Som Mobilitat. Els socis d’Abacus Cooperativa gaudiran de 4 hores gratuïtes de lloguer dels vehicles elèctrics de Som Mobilitat, un cop donats d’alta com a socis. També hi ha previstes promocions per després de l’estiu, amb premis en àbacs i sorteigs, també per a socis de Som Mobilitat. Addicionalment, Abacus Cooperativa reforçarà el seu fons bibliogràfic a la botiga de Mataró, amb títols de referència sobre economia circular, medi ambient o sostenibilitat.

El principal objectiu d’Abacus amb aquesta iniciativa és afegir valor social i econòmic a la relació entre Abacus i els seus socis i clients, per consolidar la relació de confiança amb noves experiències participatives i de servei en un àmbit molt proper per la cooperativa com és el consum responsable i la sostenibilitat.

Per a Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, “el treball amb l’economia col·laborativa i social és clau per a l’estratègia de creixement d’Abacus i permet contribuir a socialitzar els beneficis econòmics i socials del cooperativisme”. Per part de Som Mobilitat, el seu fundador, Arnau Vilardell ha volgut destacar que “Som Mobilitat neix amb l’objectiu de formar part de moltes xarxes (locals, de territori, tecnològiques, de mobilitat, de gestió, de serveis,…) perquè sempre hem cregut que el treball col·laboratiu, transparent i sincer amb d’altres iniciatives és clau per abordar projectes comuns i per fer front a realitats canviants del nostre entorn“.

Abacus cooperativa i el compromís amb l’economia col·laborativa

El llançament del concurs d’economia col·laborativa per part d’Abacus va ser una experiència pionera a tot l’Estat i una de les primeres a Europa, en les que una empresa cooperativa aposta per aquest tipus de projectes d’economia col·laborativa.

El potencial dels projectes cooperatius per a Abacus és doble: d’una banda, contribueix a impulsar el rol participatiu dels socis en la cooperativa, aportant valor a la seva condició de membres i afavorint noves maneres de compartir i consumir; de l’altra, els projectes seleccionats aporten respostes a les necessitats que els socis han expressat a través de la relació entre ells i amb la cooperativa, obrint noves oportunitats d’activitats econòmiques i d’intercanvi per a tots ells.