Jardins de Cap Roig_lavola_cladeDes del mes de maig, Lavola està al capdavant de la conducció de visites als Jardins de Cap Roig, un servei que es realitza per a la Fundació Bancària “la Caixa”, l’entitat gestora. Ubicats a Calella de Palafrugell, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, els Jardins de Cap Roig són un entorn emblemàtic de la Costa Brava, un espai patrimonial on la natura, la cultura i l’art es donen la mà.

A través de visites adreçades al públic escolar, familiar, adult i institucional, la Fundació Bancària “la Caixa” vol apropar els Jardins de Cap Roig a la ciutadania. Amb aquesta finalitat s’ha format un equip d’educadors que realitza les visites i els itineraris per posar en valor l’entorn patrimonial i emfatitzar-ne les seves vessants paisatgístiques, socio-històriques i botàniques.

La història dels Jardins de Cap Roig es remunta a principis del segle XX quan el coronel rus Nicolai Woevodski, amant del dibuix i l’arquitectura, i l’aristòcrata anglesa Dorothy Webster, aficionada a la decoració, l’arqueologia i la jardineria, van decidir establir-se a la Costa Brava motivats pel clima i pel paisatge mediterrani. Poc després, van comprar els terrenys de Cap Roig on van projectar-hi el seu somni: construir-hi un castell amb habitatges per residir-hi i cultivar un jardí amb espècies botàniques provinents d’arreu del món.

Actualment els Jardins de Cap Roig esdevenen un testimoni dels canvis socials, històrics i polítics del segle passat i alhora, configuren un paisatge natural i artístic únic al Mediterrani, ja que atresoren gairebé un miler d’espècies botàniques i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals en una extensió de 17 hectàrees. Uns trets que el converteixen en un indret idoni per a l’aprenentatge, el gaudi i la trobada.

Esperem trobar-vos-hi aviat!