CepesGrup Clade va assistir a la cimera de Madrid celebrada el passat 23 de maig en la qual 11 governs de la Unió Europea van aprovar la Declaració de Madrid. L’acte va servir per reivindicar la necessitat que Europa i els seus estats desenvolupin un pla d’acció europeu per impulsar l’Economia Social i que sigui considerada com un model d’empresa estratègic per assegurar la cohesió social i econòmica. Per això es demana posar en marxa una política ambiciosa per a l’Economia Social. Des de la patronal CEPES (Confederació Empresarial Espanyola de l’Economia Social) on Clade hi està representada, i el Social Economy Europe (SEE), es demana que “la UE es doti d’un  Pla d’Acció per a l’Economia Social 2018-2020”, remarca el seu president Juan Antonio Pedreño.

Els 11 països signants són Espanya, Luxemburg, Portugal, Grècia, Itàlia, Romania, Eslovènia, Malta, Bulgaria, Xipre i Suècia, tot i que properament se’n podrien afegir d’altres. Aquests països sol·liciten a la Comissió Europea que l’Economia Social ocupi un lloc prioritari dins les polítiques comunitàries i mesures concretes a favor del seu desenvolupament.

L’Economia Social compta amb 2 milions d’empreses a Europea que generen el 8% del PIB comunitari i ocupen prop de 14,5 milions de persones.