SommaigLa fortalesa invencible es proclama vencedora de la segona edició del concurs El monument favorit dels Catalans 2017 que organitzen les revistes del Grup SOM Descobrir i Sàpiens, amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el programa Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio.

Amb l’objectiu de fer més visible l’excepcionalitat dels monuments catalans, el concurs ha permès als ciutadans decidir la icona patrimonial del país del 2017 a través d’un procés participatiu vehiculat amb el web monumentfavorit.descobrir.cat.

El concurs ha estat un èxit de participació i ha generat una gran expectació al voltant del patrimoni del país des del primer dia. Des que va començar, el 28 de febrer, el web ha superat els 540.000 vots registrats, 150.000 vots més que la primera edició, en què va guanyar el Turó de la Seu Vella de Lleida.

Enguany, el Castell de Cardona s’ha imposat a la final al monestir de Santa Maria de Ripoll. Les dues icones han arribat a la final després d’haver superat en semifinals al castell de Montsoriu i l’església de Sant Climent de Taüll.