aracoop-440x329-796El portal Aracoop ha publicat un vídeo sobre la Comunitat Minera Olesana tot apropant la història i evolució de la CMO a través de testimonis molt propers a la cooperativa com el seu president, Joan Arévalo, el director gerent, Miquel Egea, o el gestor comercial, Joan Olivares . “La CMO va néixer per la necessitat d’abastir el poble d’aigua potable”, afirma Arévalo.

Es tracta d’un document que reflecteix perfectament com la filosofia dels fundadors de la cooperativa, el 1868, s’ha mantingut al llarg dels quasi 150 anys de vida de l’entitat. “Ens vam constituir com a Cooperativa l’any 1993 perquè els primers reglaments de la societat del 1868 tenien la mateixa filosofia d’una cooperativa. Cada persona un vot, l’aigua com a servei i no com a mercaderia, i es va entendre que la cooperativa era la forma social o mercantil que s’ajustava més a la filosofia de la primera entitat”, diu Arévalo.

Avui dia, la defensa de l’economia social, el cooperativisme i del servei d’aigua com a bé comú i no com a mercaderia són pilars fonamentals del dia a dia de la CMO. “L’aigua és de poble i l’ha de gestionar el poble”, conclou Arévalo.

El document ha estat elaborat per l’Associació de Periodisme Fora de Quadre per Araccop, un portal de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació de la Confederació i les Federacions de cooperatives i La Confederació empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, amb la col·laboració de més de 100 institucions públiques i privades implicades en la creació i creixement d’empreses de l’economia social i cooperativa.