DSC_0829_pisarelloEl Primer tinent d’alcaldia i de l’Àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va visitar Abacus divendres 21 d’abril, acompanyat del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, Jordi Via.

Membres del Consell Rector, Direcció i treballadors d’Abacus, van explicar a Pisarello els eixos estratègics de futur de la cooperativa que passen per la participació activa dels socis consumidors i treballadors. Els representants d’Abacus van explicar que la cooperativa posarà en valor les capacitats dels socis des de l’intercanvi de coneixement (amb plataformes que ho facilitin), dotant de nous usos els espais de botigues i aportant valor en la selecció de productes i serveis.

Els representants municipals es van mostrar interessats pels projectes d’economia col·laborativa que s’estan impulsant des d’Abacus i sobre la possibilitat que els 10 espais de botigues de la cooperativa a Barcelona siguin punts de dinamització i d’intercanvi cultural dels barris.

En el transcurs de la reunió també es van compartir idees sobre com fer visible el cooperativisme. Entre les propostes de transformació de l’experiència de consum, es va destacar el projecte de l’àbac (moneda d’Abacus) i el paper que pot tenir el cooperativisme de consum en la implantació de la moneda social que s’està impulsant des del comissionat.