Foto: UPCAlexandre Díaz Codina ha estat inclòs al rànquing dels 300 joves més influents d’Europa de la revista Forbes, i és un dels 13 catalans que hi consten al llistat dels joves europeus menors de 30 anys més influents del continent en diferents àmbits. Díaz Codina és exalumne de l’Escola Sant Gervasi i va ser estudiant en pràctiques a Clade Grup Empresarial, on ja va deixar palesa la seva capacitat de treball, innovació i responsabilitat. Forbes l’ha inclòs al rànquing 30 under 30 Europe, concretament a les llistes de Més Joves, Indústria i Dorm room Founders, en la qual figuren idees que van néixer amb pocs recursos i molta originalitat.

Actualment està cursant tercer d’Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat Pompeu Fabra i és un dels tres fundadors de Bioo (marca comercial d’Arkyne Technologies SL), un projecte empresarial que utilitza la fotosíntesi de les plantes per generar electricitat. A més, també ha impulsat el Think tank intergeneracional Impact.Barcelona. La seva vocació emprenedora li ve de lluny: amb només 14 anys va ser el president de la Cooperativa d’alumnes Les Oliveres nascuda a l’Escola Sant Gervasi. Les Oliveres, formada per un centenar d’alumnes, és la cooperativa d’alumnes més gran de Catalunya.