sortida etapLa Comunitat Minera Olesana i la seva plataforma Aigua.coop van commemorar el passat 22 de març el Dia Mundial de l’Aigua amb diverses accions destacades.

El mateix dia, la cooperativa va publicar una guia descarregable sobre el Model de Gestió Cooperatiu de l’Aigua. La guia fa una aproximació a la situació actual de l’aigua, des d’una perspectiva mundial fins a una visió local, i s’apropa després a les possibilitats que ofereix el model de gestió cooperatiu per a garantir un dret fonamental com és l’accés a l’aigua.

La guia incorpora també les claus perquè qualsevol municipi pugui adoptar el model de gestió cooperatiu de l’aigua, i ofereix el suport d’Aigua.coop per a fer-ho possible.

Juntament amb aquest document, que ja està disponible a Aigua.coop, la ‘cooperativa de l’aigua’ va publicar un total de 4 infografies, 3 d’elles referides a la situació de l’aigua al Món, Catalunya i Olesa, respectivament, i una darrera parlant del model de gestió cooperatiu i les seves característiques.

També en el marc del Dia Mundial de l’Aigua, el president de la Comunitat Minera Olesana, Joan Arévalo, va parlar en un article d’opinió del tema central de la campanya de les Nacions Unides pel Dia Mundial de l’Aigua 2017, les aigües residuals.

Les accions del 22 de març es van sumar a la resta d’iniciatives de la CMO i Aigua.coop amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, com va ser la sortida a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) Mas de les Aigües (25 de febrer) amb escoles i instituts d’Olesa de Montserrat, que van conèixer les instal·lacions de la cooperativa i el procés de potabilització del’aigua.

Juntament amb la sortida, els participants van realitzar fotografies per a optar als premis del concurs fotogràfic organitzat per la CMO i Aigua.coop, tot reflectint en les imatges la importància de l’aigua, el sanejament i la potabilització.  El passat 17 de març es van donar a conèixer els guanyadors del concurs, que rebran els premis el proper mes d’abril.

D’aquesta manera, la Comunitat Minera Olesana i Aigua.coop han posat a disposició dels ciutadans, emprenedors socials, ajuntaments i entitats un conjunt de materials i activitats vinculades al Dia Mundial de l’Aigua per posar en valor la importància de l’aigua i la gestió eficient, sostenible i participada pels ciutadans.

Descarrega la Guia sobre el Model de Gestió Cooperatiu de l’Aigua

Infografia sobre l’Aigua al Món

Infografia sobre l’Aigua a Catalunya

Infografia sobre l’Aigua a Olesa de Montserrat

Infografia sobre el model de gestió cooperatiu de l’aigua