santgervasiLa Clara Pérez, l’Oriol Defaus, en Marc Piqueras, la Mar Castells, en Carles Ruiz i la Berta Taulats, alumnes de 1r de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi, s’han imposat en la fase local de la Lliga de Debat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que ha tingut lloc aquest dilluns i dimarts a la Sala Teatre de l’Àgora de la mateixa universitat. L’equip de l’Escola i el seu tutor i capità, en José Ramón Bertolín, representarà la Universitat Autònoma de Barcelona a la final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc a la Universitat Pompeu Fabra del 27 al 29 d’abril d’aquest any.

La participació ha comptat amb un total de 8 equips inscrits, a més de l’Escola Sant Gervasi: l’Escola El Cim (Sant Feliu de Llobregat), l’Institut Les Termes (Sabadell), l’Institut Hipàtia d’Alexandria (Lliçà d’Amunt), l’Institut Celestí Bellera (Granollers), l’Escola Thau Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès), l’Institut Jaume Mimó (Cerdanyola del Vallès), el Col·legi Vedruna Terrassa (Terrassa) i l’Institut – Escola Les Vinyes (Castellbisbal).

Els equips dels diferents centres han estat formats per estudiants de 4t d’ESO i Batxillerat que, durant dos dies, han debatut al voltant del tema “Els animals tenen drets?”, aportant arguments a favor i en contra de la polèmica qüestió.

L’Institut Celestí Bellera (a favor) i l’Escola Sant Gervasi (en contra) s’han disputat la final, que ha acabat amb el veredicte del jurat i amb el nom del guanyador de la fase local.

L’activitat permet als estudiants treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip generen un espai de formació i aprenentatge excepcional.