tutors-03Prop de 50 persones sòcies de Suara va participar el passat dissabte 11 de febrer en la primera Trobada de socis/es tutors/es, que es va celebrar a Can Trona, a la Vall d’en Bas (Garrotxa). El projecte tutors és una iniciativa del model de participació de Suara, que vetlla per acompanyar, informar i resoldre dubtes als aspirants a persones sòcies, des d’un espai informal i de proximitat. Els socis i sòcies tutores fan de referent i orienten, ajuden, resolen dubtes i avaluen el seu interès, reforçant el model cooperatiu.

La trobada celebrada a la Vall d’en Bas va permetre crear un espai de treball i comunicació per compartir opinions i experiències, així com enfortir els llaços entre les persones sòcies que, de forma voluntària i desinteressada, acompanyen nous socis i sòcies perquè coneguin a fons l’organització i el model empresarial cooperatiu.

La cita va rebre bones valoracions dels participants: “No podem oblidar que el valor de Suara són les persones, i és clau el sentiment de pertànyer a un gran equip; és important per a les persones sòcies i per a la cooperativa fomentar el sentiment de pertinença, que ens ajuda a enfortir la participació”.

El projecte Tutors és una clara aposta per reforçar el model cooperatiu des d’un acompanyament proper a les persones: “Cal que les persones coneguin la cooperativa i el model cooperatiu, explicar-los com ens organitzem, què vol dir ser soci i sòcia, què ens diferencia d’altres empreses i què és l’assemblea, el Consell Rector i el Consell de Direcció, de quina manera participen del dia a dia de l’empresa”, explica la presidenta del Consell Rector, Montserrat Pujol.

Actualment 110 persones sòcies participen voluntàriament en el projecte Tutors de Suara. Des de l’any 2008, en què es va impulsar el projecte coincidint amb la fundació de Suara, ja han exercit aquesta funció 181 persones sòcies.