mosaic gran2 (1)Busquem la icona patrimonial dels catalans! Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS, totes dues vinculades a SOM, organitzen la segona edició del concurs El Monument favorit dels Catalans amb el suport de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i el programa ‘Estat de Gràcia’ de Catalunya Ràdio.

La primera edició dels concurs #MonumentCat va registrar un total de 400.000 vots, i va aconseguir generar una gran expectació al voltant del patrimoni del país, complint amb escreix l’objectiu de la iniciativa: fer més visible l’excepcionalitat dels nostres monuments. El Turó de la Seu Vella de Lleida es va imposar en una final molt ajustada a Sant Climent de Taüll, obtenint 60.017 i 58.813 vots respectivament.

Ara, entre el 28 de febrer i el 9 de maig, els catalans podran votar quina és la icona patrimonial del país aquest 2017 a través del web monumentfavorit.descobrir.cat. Els participants formaran part d’un sorteig, que repartirà un miler de premis. Enguany, a més a més, el concurs s’estructura en dues fases. En la primera es farà una crida popular per recollir propostes de monuments. Un comitè tècnic triarà les 20 propostes finalistes i seguidament, començarà la segona fase: el període de votacions, que durarà fins el 9 de maig.