Col·lecció dels Clàssics Grecs i Llatins de la Fundació BernL’Institut Cambó, propietària fins ara de la col·lecció Bernat Metge, ha signat un acord amb el grup SOM –del que formen part l’editorial Ara Llibres, les revistes de Sàpiens Publicacions o la productora audiovisual Batabat, entre d’altres– perquè agafi el relleu en el lideratge d’un dels projectes més importants de la cultura catalana de tots els temps i encarar la celebració del centenari. SOM és membre de Clade.

Aquest decisiu pas endavant s’emmarca en l’aposta ferma del grup SOM per consolidar un projecte cultural de gran abast per al país que posi en valor la feina de les generacions que ens han precedit. Un nou impuls que va començar fa sis mesos amb el fitxatge de Joan Carles Girbés com a director editorial d’Ara Llibres. Girbés guiarà aquesta nova etapa de la Bernat Metge, que té com a reptes principals:

– Reforçar el pla de publicacions per engegar o completar la traducció d’obres fonamentals de la cultura grega i llatina que encara no hi són al catàleg de la Bernat Metge.

Preparar la celebració del centenari de la Bernat Metge, que s’esdevindrà l’any 2022.

Cercar fórmules noves de difusió que garanteixin que la Bernat Metge arriba a un públic més ampli.

Ampliar la base de subscriptors, suport imprescindible per als reptes de futur.

Millorar la comercialització de les novetats i el fons de la Bernat Metge per fer les obres més accessibles als lectors.

– Desenvolupar una segona fase del projecte que es farà pública a finals del 2017.

Noranta-cinc anys després de la seva creació, la Bernat Metge està formada per 417 volums en edició bilingüe grec-català o llatí-català, i representa una contribució fonamental a la cultura humanística del país. La Bernat Metge, amb una sòlida trajectòria ininterrompuda, és reconeguda com una referència mundial entre les col·leccions de clàssics grecs i llatins.

Aquest projecte del grup SOM per seguir fent créixer la Bernat Metge compta amb la col·laboració de la Fundació Bancària “La Caixa”.