Imagen corporativa FinancoopLa xarxa Financoop, formada per quinze entitats públiques i privades que impulsen i promouen l’accés al finançament i al capital a les empreses de l’economia social i cooperativa, treballa ja en la organització de la 4ª Jornada Internacional de Finances Cooperatives. Per primera vegada, Clade col·labora amb la jornada. Financoop, que es celebra cada dos anys, tindrà lloc el proper maig a Barcelona.

Com a principal novetat, la Jornada Financoop de 2017 obre l’accés al finançament i al capital al conjunt de les empreses de l’economia social i cooperativa de Catalunya. Enguany, Financoop posarà tots els esforços en la internacionalització de les finances cooperatives. Financoop mantindrà el format de ronda de finançament que va fer circular dos milions d’euros per a projectes cooperatius en l’edició anterior.

La Jornada Financoop és un punt de trobada de l’ecosistema financer cooperatiu en el procés de captació de capital i recursos per part d’aquestes empreses.

L’objectiu és facilitar la connexió entre els projectes cooperatius i de l’economia social amb necessitat de finançament i de capital, amb aquelles entitats que en poden oferir a partir d’instruments especialitzats com ara títols participatius, avals mancomunats, societats de garantia recíproca o la figura del soci col·laborador.

 

Presentació dels projectes

La Jornada Financoop contemplarà dues vies de participació: projectes de  creixement, inversió i innovació a partir dels 150.000 €, i projectes de menys de 150.000 €.

Per avaluar-los, les entitats inversores i de finançament tindran en compte l’evolució de l’empresa, el suport de l’entorn social, l’arrelament al territori o a la comunitat, la col·laboració i la intercooperació amb d’altres empreses del sector, així com l’aportació de recursos propis i el compromís de les persones sòcies.

 

Punts d’interès de la Jornada Financoop

–       La ronda de finançament, que permet als projectes cooperatius i de l’economia social de més de 150.000 € obtenir finançament i inversions per part de les entitats especialitzades.

–       Les experiències internacionals d’èxit, que han de servir d’inspiració en aquest tipus d’inversió i finançament. Es presentaran casos d’Itàlia, el Regne Unit i Canadà.

–       El Cara a Cara, l’espai específic per a projectes amb necessitats de finançament de menys de 150.000 €, per conèixer les entitats de la xarxa Financoop o buscar col·laboracions a mig i llarg termini.

–       Els punts informals d’intercanvi, que es succeiran durant les pauses.

 

Creiem en vosaltres!

Amb aquest eslògan, la xarxa Financoop anima a totes les empreses cooperatives i de l’economia social de Catalunya amb necessitat de finançament a presentar els seus projectes a www.financoop.org.

 

El període d’inscripció està obert fins el 31 de març.

La Xarxa Financoop està coordinada per la Fundació Seira, l’entitat que dóna suport financer a les cooperatives de treball. La Xarxa Financoop està formada per les següents entitats: Fundació Seira, Caixa d’Enginyers, Cajamar, Elkargi, Laboral Kutxa, Fiare Banca Etica, Gicoop, Coop57, Acció Solidària Contra l’Atur, Grup Clade, Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autompresa, Institut Català de Finances, Avalis, Acció així com l’Ajuntament de Barcelona.