20170120_122611La Cooperativa Plana de Vic amb un miler de socis i 50 anys d’història encara l’any 2017 amb la diversificació de productes, l’exportació i la qualitat com a eixos principals.

Plana de Vic treballa per completar el cicle i per això ja disposen de tres botigues ubicades a Barcelona, Vic i l’Ametlla del Vallès . En aquest mateix sentit, també disposen de la seva pròpia sala d’especejament que els permet potenciar la genètica del porc Duroc, un dels seus productes estrella per la seva qualitat i sabor. Segons el Director General de Cooperativa Plana de Vic, Manfred Bos, “tractem de diferenciar-nos amb un producte de qualitat per no competir directament amb les grans superfícies”.

Bos també fa un anàlisi del sector que ve del veto rus a la importació del porc d’Europa (2013) que va provocar una forta baixada de preus com a conseqüència de l’excedent, i que va millorar posteriorment gràcies a l’escassa producció del mercat xinès. Per tot plegat, El Director General de Plana de Vic aposta per la forma cooperativa “per fer front a la situació cada cop més global i competitiva de l’entorn. Les cooperatives són les millors aliades dels petits ramaders”, sentencia Manfred Bos.