visita_pisarello_cladeEl president de Grup Clade, David Cos, i directius de les 10 empreses que formen part del Grup Empresarial Cooperatiu s’han reunit aquest migdia amb el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello i amb el comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament, Jordi Via, per presentar-li Clade.

En el decurs de la trobada, s’ha remarcat el paper que juga Clade Grup Empresarial Cooperatiu en l’economia social amb una clara “voluntat de servei a la societat” de les empreses que en formen part, sense deixar de banda la viabilitat econòmica dels projectes empresarials, ni la competitivitat dins del món econòmic.

Els representants de Clade i de les empreses que en formen part, han demanat a Pisarello que es reconegui el caràcter social de les empreses del grup, que s’avali el seu model dins del món de l’economia social i que des de les institucions públiques com és el cas de l’Ajuntament de Barcelona “es recolzi aquest model, tenint en compte, sempre que sigui possible, clàusules socials”. A més, també han recordat al responsable municipal que les empreses que formen Clade tenen tal vocació social que han mantingut els seus llocs de treball durant la crisi econòmica, enfront dels models mercantils que van optar per l’acomiadament d’empleats per rendibilitzar els seus comptes de resultats. En aquest sentit, des de l’Ajuntament han destacat que “compartim aquesta preocupació” i s’ha recordat que un dels objectius de la nova guia de contractació pública de l’Ajuntament de Barcelona és impulsar l’economia cooperativa, social i solidària. La guia preveu que, en la mesura que sigui possible, s’hagi de subcontractar part dels contractes a empreses d’aquest sector.

Grup Clade
Grup Clade suma a l’actualitat 10 empreses membres: Abacus Cooperativa, Comunitat Minera Olesana, Cooperativa Plana de Vic, Corma, Escola Sant Gervasi, Suara Cooperativa, Fundació Blanquerna, SOM, lavola, Orquestra Simfònica del Vallès. Aquest conjunt d’empreses ocupa a 5.425 persones, amb una facturació de 305 milions d’euros i uns resultats de 3,5 milions d’euros. Per la seva dimensió, Clade genera més del 10% d’ocupació dins el sector de l’economia social.