2017_01_pobresa-energetica1La Diputació de Barcelona treballa en la posada en marxa d’un programa per fer front a la pobresa energètica. A través de la reducció de les despeses dels subministraments bàsics de la llar (aigua, electricitat i gas) s’aconseguirà millorar la qualitat de vida de centenars de famílies en situació de vulnerabilitat econòmica.

Amb l’assessorament de Lavola, la Diputació realitzarà un total de 651 intervencions en diferents municipis de les comarques del Vallès Oriental, el Maresme, la Selva, Osona, el Berguedà, el Bages i el Moianès. A partir de la visita a les llars afectades, s’analitzaran les factures, es farà un acompanyament a la família per a la implantació de bones pràctiques en el seu dia a dia i s’instal·larà un kit d’eficiència energètica per reduir el consum que inclou, entre d’altres, làmpades LED, programadors analògics per a dispositius elèctrics i airejadors per a les aixetes. La visita també servirà per instal·lar equips temporals per mesurar el consum energètic de cada llar.

A més de les intervencions en els habitatges, el programa contempla tallers de formació per a les persones afectades i tràmits amb les comercialitzadores dels subministraments per millorar les condicions dels contractes que ho permetin.