Untitled-12Els agricultors que formen CORMA han emprés una sèrie de mesures per combatre el fred hivernal que s’ha viscut i s’està vivint aquests dies.

Malgrat que el Maresme és una regió de Catalunya que gaudeix d’una climatologia benèvola, a vegades es produeixen fenomens meteorològics que poden perjudicar el bon cultiu de les plantes com per exemple l’onada de fred d’aquest mes de gener.

Per tal de fer front a aquesta situació els viveristes adopten una sèrie de mesures:

La solució més dràstica i laboriosa que s’ha dut a terme és col·locar la major de plantes possibles en carros i entrar-les als hivernacles prèviament calefactats. Així es guanyen uns graus de temperatura suficients perquè les plantes no pateixin.

Aquesta mesura, però, té alguns inconvenients: malauradament és molt difícil poder entrar totes les plantes que normalment es cultiven fora, sigui per raons d’espai, sigui per qüestió de temps. A més, les plantes no poden quedar-se molt temps en aquestes condicions perquè necessiten reg regular i llum suficient per poder-se desenvolupar. Tot i així, és la millor solució per evitar que els brots o les flors s’assequin pel fred, o com a mal menor, s’aturi el seu creixement durant les setmanes posteriors.

En 48 hores es pot saber si les plantes que s’han hagut de deixar a l’exterior s’han vist perjudicades pel fred o no.

Els Matins de TV3 van visitar un dels vivers, Nova plant 2000, per explicar això mateix.